Bespreking van wandelboeken/gidsen

door Nico Hoogerbrug

wanlogo2.gif (16205 bytes)

 

De gids van het Marskramerpad, deel 2, LAW 3-2

Een wandeling over de Veluwe van Deventer naar Amersfoort van 100 km

De nieuwe gids "Het Marskramerpad, wandelen op de Veluwe" bespreekt het tweede deel van LAW 3. Deze gids wordt uitgegeven door het Wandelplatform- LAW. Deze uitgave is in de plaats gekomen van de NWB uitgave "De Hessenweg", die hiermee is vervallen.
Er zijn ondanks dat de uitgave door het Wandelplatform verzorgd wordt, toch kleine en opmerkelijke verschillen. Dit blijkt uit andere kleuren en een druk bomen patroon op de topografische kaarten. De NWB zet het eigen logo bescheiden op de achterzijde van de gids terwijl bij de Nivongidsen het NIVON logo prominent op de voorzijde van de gidsen staat. Verder is het Marskramerpad gezet is in een moderne, strakke en duidelijke letter, een verbetering ten opzichte van het oude lettertype. Het Marskramerpad biedt door zijn situering op de Veluwe veel wandelplezier over onverharde paden.

De gids is mede door het gebruik van dun papier mooi en vergelijkenderwijs met de Nivongids van het Noaberpad dus zeer handzaam en handig in het gebruik. De route is ingetekend op een gebleekte topografische kaart. Een extra kaart is niet direct nodig, maar voor het overzicht en het vinden van alternatieve routes handig. Het Marskramerpad blijft ver van de grote steden, maar in verschillende dorpen kan eten gekocht worden. Dit is in deze gids, zoals bij LAW gidsen gebruikelijk is, niet aangegeven.

Gegevens

Marskramerpad II, Wandelen op de Veluwe (LAW 3- II)
Wandelplatform- LAW, 2000
ISBN 90-71068-46-3
Prijs f 24,50

Terug naar: Terug naar: