Bespreking van wandelboeken/gidsen

door Nico Hoogerbrug

wanlogo2.gif (16205 bytes)

 

Stadswandelingen

Stadswandelingen is een collectie van 40 stadswandelingen in verschillende steden van Nederland.

Dit boek komt uit de serie wandelgidsen van de ANWB en is een heruitgave die op veel punten gewijzigd is. Dit geldt bijvoorbeeld voor de wandelingen in Breda, Enkhuizen en Haarlem. De kleurenfoto's zijn vervangen door zwartwitfoto's. Alle wandelingen zijn beschreven en ingetekend op een kaart. Nieuw is dat veel wandelingen nu voorzien zijn van een markering door middel van tegels of bordjes. Tegels zijn als markering voor het eerst in 1977 toegepast bij de Ketens Jubilee Walk in Londen.

Je hoeft dan niet altijd met je neus in een boek te lopen. De handige ringband maakt omslaan wel erg gemakkelijk, maar het boek wordt daarmee echter zo groot dat je het bij een regenbui niet in je zak kunt stoppen. Terwijl regenbuien juist weer een uitnodiging vormen voor stadswandelingen. In de luwte van de stad heb je minder hinder van de regen en als het heel erg wordt kun je gewoon een horecagelegenheid op zoeken om de tijd te doden en de bui over te laten drijven.

Door het gekozen concept, 2 bladzijden per wandeling, is de toegevoegde informatie summier. Het boek is gezet in een moderne en duidelijke letter. Maar bij iedere bijzonderheid staat het corresponderende nummer als een attentie signaal in de tekst vermeldt. De doelgroep wordt gevormd door iedereen die wel eens door een stad wandelt en daar dan graag wat meer wil weten. Kortom alle mensen die zich wel eens te voet verplaatsen, dus ook toeristen en inwoners van de stad of de regio.

Met deze gids leer je eens met andere ogen naar je eigen of andermans woonomgeving te kijken.

Gegevens

Boek Stadswandelingen
Uitgeverij ANWB / VVV, Jaar 2000
ISBN 90- 18- 01004 9
Prijs f 24,50

Terug naar: Terug naar: