Bespreking van wandelboeken/gidsen

door Nico Hoogerbrug

wanlogo2.gif (16205 bytes)

 

Campinggids Wat en Hoe Groot BrittanniŽ en Ierland

De Campinggids Groot BrittanniŽ en Ierland is een vertaling van de Alan Rogers (AR) camping gidsen. Deze gids verschijnt bij Kosmos onder de vlag van de Wat en Hoe gidsen. Deze campinggids vertoont in vergelijking met andere campinggidsen een aantal kleine verschillen. AR is een adviserend bemiddelingsbureau is dat toeristen en campinghouders koppelt, maar ook reisverzekeringen afsluit. De uitgebreide beschrijving van de campings is helder, met hier en daar een foto en weinig advertenties tussen de beschrijvingen. Bijzondere kenmerken worden vermeld, zoals verboden voor honden of kinderen, met aandacht voor visstekjes en golfbanen. Een camping is aan de hand van een regionale overzichtskaart en een korte route beschrijving goed te vinden. AR heeft circa 900 campings geÔnventariseerd, zodat er altijd wel een in de buurt te vinden is. Er is reserveringsregeling met ruim 260 campings mogelijk.

In deze gids kun je de beschrijving in gewoon Nederlands en niet in pictogrammen en getallen lezen. Dat heeft de keus van Alan Rogers tot deze aardige manier van weergeven bepaald.

De doelgroep wordt gevormd door alle toeristen die kamperend door het Engelstalige deel van Europa trekken. Het is in Engeland soms moeilijk om met een tent een camping te vinden. Veel campings en caravanparks hebben wel ruimte voor rondtrekkende caravanners maar geen plaats voor tenten. Kortom een aardige gids die uitbreiding verdient. Je krijgt veel informatie voor je geld.

Gegevens

Auteur: Alan Rogers
Campinggids Wat en Hoe Groot BrittanniŽ en Ierland
Kosmos, 2003
ISBN : 90-215-3657-9
Prijs : Ä 12,50

Terug naar: Terug naar: