Een rondwandeling van 13 km vanaf station Dalfsen

wanlogo2.gif (16205 bytes)

door Fred Triep

Kaart van dalfsen en omgeving

Tekening en Google Earth weergave  van de wandelroute

De kaart  links is ontstaan door een bewerking van de OpenFiets.kaart, waarop de GPS track van mijn Garmin GPS ontvanger stond.

De afbeelding rechts is de weergave van de track in Google Earth

Klik op de tekening of de afbeelding rechts als u de gedetailleerde tekening van de wandelroute wilt zien.

Google earthweergave van de rondwandeling vanaf station Dalfsen

Algemene beschrijving

Deze rondwandeling heb ik met Margriet van K. gemaakt op woensdag 31 december 2014. Wij hebben de rondwandeling gemaakt vanuit B & B 't Vossendal, maar u kunt deze tocht ook vanuit het station Dalfsen maken. De beschrijving hwb ik ook gemaakt vanaf het station in de richting van de klok. In het gebied is een wandelnetwerk aanwezig. De rondwandeling maakt slechts voor een deel gebruik van de wandelknooppuntpalen van het wandelnetwerk.

In dit gebied lopen ook het Vechtdalpad (uitgave van de VVV's) en een LAW van Wandelnet, het Maarten van Rossumpad (LAW 4). Zie hiervoor de onderdelen "Literatuur" en "Interessante links."

Gedetailleerde beschrijving van de route

Ga vanuit het station rechtsaf en loop naar de overweg. Kruis de spoorlijn en ga linksaf.  Volg over enkele meters de Rietmansweg. Ga na een smalle bospartij rechtsaf een pad in. Volg dit pad, dat aan de linkerkant open is en aan de rechterkant bebost is, tot het einde. Ga hier linksaf en volg ditr pad tot het einde. Ga dan linksaf de Oude Vechtsteeg op, negeer de eerste weg naar rechts en de eerste weg naar links (knooppuntpaal W14). De genegeerde zijwegen zijn beiden een onderdeel van de Rietmansweg.

Volg uw route tot knooppuntpaal W13. Ga bij deze paal rechtsaf, de Houtmars in. Neem daarna het 3e pad naar rechts (voor de kruising, waarop W75 staat). Ga bij de volgende kruising rechstaf. Ga bij de daarop volgende kruising linksaf. Volg het pad tot het einde.

Ga hier rechtsaf de Diezervaart in. Neem het derde zijpad naar links (even voordat er rechts een open weide komt) en vervolgens het eerste zijpad naar rechts. Negeer dan het eerste zijpad rechts en ga bij de volgende kruising linksaf. Volg dit pad enige tijd, negeer een pad naar rechts en ga bij devolgende kruising rechtsaf. Loop dit pad tot het einde. Ga dan linksaf, kruis een smal pad en ga bij de daaropvolgende kruising een pad naar rechts in. U komt uit op de Sterrenboschweg.

Ga linksaf als u naar het B & B 't Vossendal zou willen. Voor het vervolg van de route, ga hier rechtsaf.

Bij knooppuntpaal W71 gaat u linksaf een pad in, dat schuin op de weg staat. U komt op een kruising van 8 paden uit. Neem het pad schuin naar rechts, waarmee u weer op de Sterrenboschweg uitkomt. Ga linksaf die weg op en volg deze tot aan de Marswetering.

Ga voor de brug linksaf een klein paadje in langs de Marswetering (dit pad kan in de winter heel nat en modderig zijn) en volg dit tot de volgende weg (Aalhortserpad). Ga dan rechtsaf en loop langs buitenplaats Den Aalhorst.

Impressies van de wandeling langs Den Aalhorst
Pad langs Marswetering Landhuis Den Aalhorst
Landhuis Den Aalhorst klik binnenkort  op de thumbnails
voor de grote foto's


Bij de houtwal aan de rechterkant, even voorbij Den Aalhorst, gaat u rechtsaf een klein bospaadje in. U komt weer op de Sterrenboschweg uit. Ga hier rechtsaf en volg de weg tot aan de brug over de Marswetering.

Ga de brug over en meteen linksaf het bos in. U komt uit op de Bergerallee. Ga hier linksaf en volg deze weg. U passeert knooppuntpaal W20. Ga bij de daarop volgende kruising rechtsaf. Volg het pad en houdt rechtsaan. U komt weer op de Rietmansweg uit. Ga hier linksaf en u komt na passage van de spoorwegkruising weer bij het station uit. In het oude stationsgebouw zit tegenwoordig een gezellig cafe, daar kunt u na uw wandeling genieten van een kopje koffie of thee of een biertje of glaasje wijn.

klik op de thumbnails voor een grote foto'

RechtsHet interieur van het cafe in het gebouw van het oude station

Interieur van het cafe in het station

Downloaden GPS gegevens en routebeschrijving (Word document)

Van deze wandelingen heb ik ook GPS tracks gemaakt. Deze kunt u krijgen in het GPX formaat. De track, het grote kaartje (JPG)  en de routebeschrijving (DOC)  heb ik als ZIP file verpakt, dat hier is te downloaden.

De beschrijving van alleen de rondwandeling als Worddocument (met kaartje) kunt u hier downloaden.

Kaarten

Wandelnetwerk Vechtdal, kaart 1
Gemeente Ommen, Dalfsen
schaal 1:25.000
Vechtdal Marketing
ISBN13: 9789461908582
www.wandeleninhetvechtdal.nl

Literatuur

LAW 4, Maarten van Rossumpad
Wandelnet, 2012
ISBN :9789491142000
http://webshop.wandelnet.nl/webwinkel/law-gidsen/maarten-van-rossumpad/16902&page=.

Judith Ernst & Mieke Scharloo
Vechtdalpad - Te voet langs de Overijsselse Vecht
VVV, Overijssels Vechtdal
ISBN10: 90-9011123-98
ISBN13: 9789090111230
Bestellen bij Bol.com

Interessante links

Interessante links over wandelen in de omgeving van Dalfsen:

 

Deze pagina is nieuw aangemaakt  op woensdag 4 februari 2015.

Voor aanvullingen of reacties, stuur mij een email:

Stuur je reactie !email: Fred Triep