Wandelen op de Sallandse Heuvelrug

wanlogo2.gif (16205 bytes)

Dit is een bijdrage van een van onze partners (Hof van Salland)

Kaart van de sallandse heuverlrug

Kaart van Salland en de omgeving, met daarin 3 dagwandelingen en de plek van "Hof van Salland"

Deze kaart heet als oorsprong de Google Mapskaart

Klik op de kaart als u de grote kaart wilt zien. Via de grote kart kunt u ook navigeren naar een van de drie wandelingen op de kaart.

Waarom wandelen op de Sallandse Heuvelrug?

Geniet je graag van de stilte van de natuur en trek je er graag op uit in eigen land om je op te laden? Ga dan eens een ochtend of middag wandelen op Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Dit park heeft een oppervlakte van 35 km˛ en is gelegen in Overijssel. Het is de perfecte plek om je op te laden na een stressvolle tijd of wanneer je behoefte hebt om er even tussenuit te zijn en frisse natuurlucht op te snuiven. 

Kom tot rust in een prachtig natuurgebied

De Sallandse Heuvelrug wordt gekenmerkt door glooiende heidevelden en uitgestrekte bossen. Je kunt er genieten van prachtige vergezichten en urenlang ronddwalen in een schitterend natuurgebied. Elk seizoen van het jaar kun je er korte of lange wandelingen maken. Alleen, samen met je partner, met je gezin of gezellig met je beste vriend of vriendin. 

Tijdens welk jaargetijde kun je het beste wandelen op de Sallandse Heuvelrug?

Eigenlijk is elke periode in het jaar geschikt voor een stevige wandeling op de Sallandse Heuvelrug. Azalea's en rododendrons bloeien in de maand mei, terwijl je in augustus en september geniet van bloeiende struikheide. Tijdens een winter vol sneeuw kun je op de Sallandse Heuvelrug ook uitstekend sleetje rijden. Welk seizoen je ook wandelt, op de Sallandse Heuvelrug is altijd wel iets te beleven of te zien. 

Beschermd leefgebied van de korhoen

De korhoen wordt met uitsterven bedreigd en daarom vind je op de Sallandse Heuvelrug de laatste populatie korhoenders. Om het leefgebied van de korhoen te verbeteren, worden verschillende stukken heide geplagd en platgebrand. Dit zorgt voor een gevarieerd leefgebied dat ook nog eens insecten aantrekt. Deze insecten zijn van een belangrijke bron van voedselvoorziening voor de korhoen. Andere dieren je tegenkomt in dit natuurgebied zijn bijvoorbeeld de bekende heideschapen.

Geschikt voor diverse activiteiten

De Sallandse Heuvelrug is geschikt voor het ondernemen van diverse activiteiten. Zo kun je niet alleen met de boswachter een bospaddenstoelentocht maken, maar is er voor de kinderen een leuk speelterrein te vinden waar ze kunnen klimmen en klauteren. Wil je naast wandelen ook nog andere activiteiten ondernemen? Je kunt op de Sallandse Heuvelrug ook mountainbiken en paardrijden. Zelfs het maken van een bedrijfsuitje naar dit natuurgebied behoort tot de mogelijkheden. Kortom, optimaal ontspannen in een natuurrijke omgeving doe je op de Sallandse Heuvelrug.

Overnachten

Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug beschikt over diverse hotels en vakantieparken om zo langer te genieten van de rustige groene omgeving. Vakantiepark Hof van Salland in Hellendoorn ligt fraai gelegen te midden van veel groen en diverse wandel- en fietsroutes. Het park biedt verschillende soorten luxe villa’s waar in alle rust bij de openhaard of in een privesauna kan worden bijgekomen van een lange dag wandelen. Hof van Salland heeft een eigen restaurant, De Hazelaer en beschikt verder over tennisbanen, een verwarmd zwembad en ruime groene tuinen.

Hof van Salland
Deze pagina is aangemaakt op maandag 3 oktober 2016.

Voor aanvullingen of reacties, stuur mij een e-mail:

Stuur je reactie !email: Fred Triep