Voedsel voor trektochten - Recept voor Rusk (houdbare voedzame krokante beschuitjes voor trektochten)

wanlogo2.gif (16205 bytes)

Dit recept heb ik gekregen van de eigenaar van de Inkosana Lodge bij Winterton (Drakensgebergte, Zuid- Afrika), Edmund Salomons. Hij heeft dit recept waarschijnlijk uit een Engels of Zuid- Afrikaans tijdschrift overgenomen. Tijdens mijn tochten in het Drakensgebergten in augustus 1999 heb ik hier enkele dagen van genoten. Twee of drie ruskes zijn voldoende als ontbijt of lunch (dat hangt er van af hoe u ze snijdt).

Onderstaand recept levert een aantal ruskes op Bij kamertemperatuur kunnen deze ruskes zeker een aantal dagen houdbaar zijn.

Benodigdheden

  • 6 koppen vezels
  • 4,5 kop bloem
  • 1,5 kop suiker
  • 1 kop kokos
  • 1 theelepel zout
  • 3 dessertlepels bakpoeder
  • 450 g boter
  • 2 koppen melk

Bereiding

  1. Meng de vezels, de bloem, de suiker, de kokos, het zout en de kokos.
  2. Smelt de boter en voeg 2 kopjes melk toe. Laat dit afkoelen.
  3. Doe het eerste mengsel en het tweede mengsel bij elkaar en meng dit goed. Doe dit mengsel in een vierkant bakblik en snijd dit stijve mengsel in stukken met een mes. Doe het bakblik 35 minuten in de overn bij een temperatuur van 160 °C
  4. Keer alle ruskes om en laat ze 5 à 6 uur drogen in de oven bij 50 °C.

Ik ben benieuwd hoe wandelaars dit "beschuit" gaan  gebruiken.

 

Deze pagina is het laatst gewijzigd op zondag 30 oktober 2005.

line.gif (635 bytes)

Voor aanvullingen of reacties, stuur mij een email:

Stuur je reactie ! email: Fred Triep

Terug naar: Terug naar: