Bespreking van wandelboeken/gidsen

door Nico Hoogerbrug

wanlogo2.gif (16205 bytes)

 

De gids van het Pelgrimspad, deel 1, LAW 7-1

Een beschrijving van de LAW het 'Pelgrimspad', deel 1, LAW  7-1, tussen Amsterdam en 's Hertogenbosch in 41 etappe's met een lengte van 199 km.

Het Pelgrimspad deel 1 is een uitgave van de Stichting Lange Afstand Wandelpaden (SLAW). Het pad is jaren geleden opgezet door de Ollandse Lange Afstand Tippelaars (OLAT), als 'Veenweidepad LAW 401' maar verschijnt nu onder de paraplu van het SLAW. De uitwerking en markering van de route is door het SLAW verzorgd. Het is onduidelijk of het OLAT nog bij deze uitgave betrokken is geweest. De wandeling is verdeeld in 41 trajecten van 1,5 tot 7,5 km, waarbij campings, horeca en de stopplaatsen van het OV bij de route op de kaart zijn vermeld. De beschrijving is duidelijk en de route is ingetekend op de topografische kaart. De kleur van de kaart is vreemd, maar zo komt de route beter uit. De kaartnummers zijn met de extra informatie over horeca en het OV achterin het boek vermeld. Het boek is gezet in een kleine magere maar duidelijke letter en past in je jaszak. De toegevoegde informatie is gezet in een kleine letter, er zijn op deel I maar 3 bekende pelgrimageplaatsen. Dit boek lijkt op de eerder verschenen gidsen van het SLAW en heeft dus ook dezelfde kwaliteit.

De doelgroep

De doelgroep wordt gevormd door wandelaars, toeristen en de bewoners van Noord- en Zuid Holland, Utrecht en Brabant.

Samenvatting

Beschrijving van het Pelgrimspad in 41 trajecten, door het groene hart, van 'Amsterdam naar 's Hertogenbosch. Hierbij is er sprake van een lijnwandeling, die na 's Hertogenbosch over gaat in deel II. Het geheel is voorzien van veel extra informatie.

Gegevens

Het Pelgrimspad
SLAW, 1997
ISBN 90-71068-28-5

Terug naar: Terug naar: